Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

4 Tips til Vedligeholdelse af Dit Tegltag

Et tegltag er kendt for sin robusthed og lange levetid, men som alle tagmaterialer kræver det regelmæssig vedligeholdelse for at sikre optimal funktion og æstetik. Her er fire vigtige tips til at holde dit tegltag i god stand.

1. Rensning af tagfladen Tegltag kan over tid blive dækket af mos, alger og snavs, som kan skade tagstenene. Det er vigtigt at rense dit tag regelmæssigt, så det forbliver frit for organismer, der kan binde fugt og skabe frostskader. Du kan anvende en højtryksrenser med lavt tryk, eller bruge en tagrensningsservice. Det er også en god idé at behandle taget med en algefjerner efter rensning for at forhindre ny vækst.

2. Tjek for beskadigede tagsten Revner eller ødelagte tagsten kan føre til lækager og fugtproblemer i dit hjem. Det er derfor vigtigt at inspicere taget mindst en gang om året, især efter storme eller kraftigt vejr. Hvis du finder beskadigede sten, bør de udskiftes så hurtigt som muligt for at forhindre større skader på taget og underliggende strukturer. Du kan få et tjek hos https://hetagtagdaekning.dk/.

3. Sørg for korrekt tagafvanding Effektiv tagafvanding er afgørende for at beskytte dit tag og bygningens struktur. Tagrender og nedløbsrør skal holdes fri for blade, grene og snavs, så regnvand kan løbe frit. Blokerede tagrender kan medføre, at vand trænger ind under tagstenene, hvilket kan føre til fugtskader. Sørg for at rense tagrenderne mindst to gange om året, især om efteråret, hvor der er mange faldende blade.

4. Efterse taget for løs mørtel
Mange tegltage er lagt med mørtel, især langs rygningerne og ved skotrender. Over tid kan mørtel løsne sig på grund af vejrforhold eller almindelig slitage. Hvis mørtelen bliver for porøs, kan det give vand adgang til tagets konstruktion. Efterse jævnligt mørtelfuger og få dem repareret eller fornyet, hvis der er tegn på skader.

Ved at følge disse enkle tips kan du forlænge dit tegltags levetid og sikre, at det forbliver i topform i mange år fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan måske også lide